IT-recruitment beheersen: een gids voor wervingsmanagers

Uitdagingen op het gebied van IT-recruitment

In de snel veranderende wereld van technologie is het vinden van de juiste IT-professionals een hele klus. 

Als wervingsmanager wil je juiste collega’s aantrekken, zonder al te veel gedoe, want ja hebt het al druk genoeg. Maar waarom willen deze potentiële nieuwe collega’s nou daadwerkelijk in jouw team komen werken? 

We delen inzichten over het ontwikkelen van een sterke wervingsstrategie, zodat je succesvol de beste talenten aantrekt. Het tekort aan talent betekent dat werkzoekenden, of ze nu actief of passief zoeken, altijd openstaan voor betere kansen. Begin met met jouw proces.

Jouw behoeften in kaart

Voordat je begint met zoeken, moet je duidelijk voor ogen hebben wat de rol inhoudt. Een gedetailleerd begrip van de benodigde vaardigheden is cruciaal voor een succesvolle werving.

Belangrijke vaardigheden

Start met het vaststellen van de technische vaardigheden, maar onthoud dat essentiële vaardigheden zoals probleemoplossen en teamwork vaak niet uit een cv blijken. Deze zijn echter van onschatbare waarde voor je organisatie.

Ervaring boven papieren

In de IT-wereld telt praktijkervaring vaak zwaarder dan een diploma. Iemand die projecten heeft geleid en echte problemen heeft opgelost, komt vaak beter tot zijn recht binnen organisaties.

Specifieke functie kennis

Elke functie heeft zijn eigen vereisten. Pas je wervingsstrategie aan de specifieke behoeften van de functie aan, of het nu om een Cybersecurity specialist of een Cloud architect gaat.

Gebruik relevante kanalen

De digitale wereld biedt talloze hulpmiddelen voor het werven, denk aan GitHub. Hiermee vergroot je bereik verder dan de traditionele vacaturesites.

Duidelijke communicatie

Een positieve kandidaten ervaring is cruciaal. Heldere communicatie over verwachtingen, functieverantwoordelijkheden en bedrijfscultuur is essentieel om ambities op elkaar af te stemmen.

De juiste match

Vaardigheden en ervaring zijn meetbaar, maar de culturele match is een subjectiever oordeel. Deze ‘lijm’ houd je team bij elkaar en draagt bij aan een harmonieuze werkomgeving.

Conclusie

Meester worden in IT-recruitment is een uitdaging. Het vraagt om inzicht in technologische trends en het anticiperen op toekomstige behoeften. Door te focussen op de juiste vaardigheden, ervaring en culturele match, bouw je aan een creatief en krachtig team.

Business case - Tomtom

Samen met wervingsmanagers van TomTom’s hebben we kandidaten direct benaderd en laten zien hoe persoonlijk contact het verschil kan maken bij het overwegen van een nieuwe stap in hun carrière. Deze aanpak resulteerde in ‘rocket hires’ die een echte impact hebben gemaakt.  Hoe? 

  • Als team behoeften vertaald naar een exact talentpool;
  • Deze aanspreken door middel van gepersonaliseerde berichten rechtstreeks van de managers;
  • Resterende sollicitatieproces over laten nemen door de recruiter.
  • Et voilà, hires.

Wat zeggen klanten?

Jonathan is toegetreden tot het TomTom Global Talent Acquisition Team als Senior Talent Consultant om de groei van ons technisch talent in 2021 te helpen groeien. Jonathan is een strategische partner van ons bedrijf en teamspeler in ons HR-team geweest! Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het veiligstellen van cruciale talenten voor ons bedrijf en het bieden van uitstekende kandidaat-ervaring. Hij heeft uitstekende relaties opgebouwd met onze stakeholders en begrijpt de business van TomTom om effectief met kandidaten te communiceren. Jonathan is uiterst procesgericht en kan door het gebruik van data en inzichten de wervingsstrategie aansturen en beïnvloeden. Ik kan de hulp van Jonathan ten zeerste aanbevelen voor cruciale wervingsbehoeften.

G.Gally Talent Acquisition Manager @ TomTom

Jonathan weet van aanpakken. Hij luistert goed, snapt wat er nodig is en komt dan met creatieve oplossingen en snel resultaat. Zijn toewijding, creativiteit en vermogen om talent te vinden in markten die als onmogelijk werden beschouwd, maken hem een geweldige partner om mee samen te werken.

S.Sonnenburg Director Machine Learning/AI/Data Science @ TomTom

Ik hou van de manier waarop Jonathan werkt. Hij is niet zomaar een recruiter, hij is persoonlijk betrokken bij het vinden van de juiste fit voor het juiste bedrijf, de juiste cultuur en persoon en overtrof elke keer onze verwachtingen

P.Hofman Managing Director @ Jongens van Techniek

Veelgestelde vragen over de uitlegvideo:

Deze is bedoeld voor Hiring managers die bewust IT-talent efficiënter willen aan trekken.

Ja, elk bedrijf concurreert om talent binnen een sterk verzadigde markt. Daarom zal het bewust maken van een stapsgewijze blauwdruk voor je werving de overhand zal geven rondom het aantrekken en aannemen van talent op de markt

Ik neem je stapsgewijs mee met voorbeelden die belangrijke inzichten geven over hoe je je proces kunt opzetten. Uiteindelijk word je meer bewust van je wervingsbehoeften, het opstellen van functiebeschrijvingen, het sollicitatieproces, het creëren van een talentenpool en de best practices van Inmail.

Een goede vraag, je wordt vast gebombardeerd door recruiters links en rechts. Wij zijn een boetiek bureau dat zich richt op het samenwerken met organisaties die werving een belangrijk onderdeel vinden van hun visie & strategie. Het is aan jou om te beoordelen of jij hierbij ondersteuning kunt gebruiken. 

Neem contact op

Address
Snel Contact
Sociale media

Zie nu de gratis uitlegvideo

Copyright © 2024 SOLVISM

nl_NL

Waar mag ik de training naartoe sturen?

Where can I send it to?

Waar mag ik de training naartoe sturen?

Where Do We Need To Send The Masterclass To?

Waar mag ik de training naartoe sturen?

Waar mag ik de training naartoe sturen?

Subscribe to get 15% discount